Acceptgiro’s

Vanaf 1 juni 2023 ontvangt u geen acceptgiro’s meer van de Belastingdienst

Per 1 juni 2023 verdwijnt de acceptgiro als mogelijkheid om belasting of toeslagen (terug) te betalen. Om deze reden is de Belastingdienst gestopt met het sturen van acceptgiro’s. In plaats daarvan ontvangt u voortaan brieven met betaalinformatie waarin precies staat hoe u kunt betalen.

Betaalinformatie. De brieven met betaalinformatie die u voortaan van de Belastingdienst krijgt, zien er wat anders uit dan u gewend bent. Twijfelt u of de brief van de Belastingdienst is? Op de website van de Belastingdienst vindt u een voorbeeld van hoe deze brief eruitziet.

Hoe dan wel betalen vanaf 1 juni 2023? De Belastingdienst adviseert om geen oude acceptgiro’s meer te gebruiken. Maak voor uw betalingen aan de Belastingdienst gebruik van de mogelijkheden die uw bank biedt, bijv. via mobiel bankieren of via internetbankieren. Regelt u uw bankzaken liever op papier en heeft u een bankrekening in Nederland, dan kunt u in de meeste gevallen gebruikmaken van de overboekingskaart van uw bank. 

De Belastingdienst adviseert om geen gebruik meer te maken van oude acceptgiro’s. Maak voor betaling gebruik van de mogelijkheden die uw bank biedt, bijv. via mobiel bankieren of via internetbankieren.

Gelezen in: Tips & Advies Belastingen

Heb je vragen over dit artikel? Neem dan contact met ons op.