Boete

Helder zicht op ijsboete auto

Bevroren voorruit auto. Bij de eerste vorst in december werden meteen een aantal mensen beboet, omdat ze de autoruiten niet voldoende schoon gemaakt hadden. De politie vond dat ze te weinig zicht hadden. Boete: € 250! 

Ook de werknemers met een auto. Heeft u monteurs, verkopers, e.d. met een auto of een bus van de zaak? Wijs ze hier dan op. Het is bovendien een stuk veiliger. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw werknemers. 

Krabben dus. Zijn de autoruiten bevroren, maak ze dan goed schoon met een krabber. Let op 1.  Vergeet ook de binnenkant niet met een droge doek of zeem droog te maken. Dat kan ook met een ‘booststand’ van de airco, maar goed werkt dat pas met een warme motor. De auto alvast starten tijdens het krabben en stationair laten lopen, is slecht voor de motor en kost extra brandstof. Let op 2.  Vergeet ook de buitenspiegels niet. Daar wordt ook op gelet en dit kan leiden tot € 150 extra boete. Let op 3.  De achterruit wordt met krabben vaak overgeslagen omdat de achterruitverwarming zijn werk nog moet doen. Let op 4.  Dergelijke boetes zijn ook niet fiscaal aftrekbaar! Extra opletten dus! 

Bij vorst neemt de kans op bevroren autoruiten en buitenspiegels toe en dus ook de kans op een niet-aftrekbare boete van respectievelijk € 250 en/of € 150. Tijdig krabben dus!

Gelezen in: Tips & Advies Belastingen

Heb je vragen over dit artikel? Neem dan contact met ons op.