De werkkostenregeling in 2022

De werkkostenregeling in 2022

Voor 2022 worden er geen grote veranderingen verwacht in de werkkostenregeling (WKR). Twee aanpassingen verwachten wij wel:

  1. de vrije ruimte 2021 is bij besluit verhoogd naar 3% over de eerste € 400.000 van de loonsom. Dit moet nog in de wet worden opgenomen. Let op. Het is voorlopig niet de verwachting dat de vrije ruimte structureel omhooggaat. Houd er dus rekening mee dat de vrije ruimte in 2022 weer maximaal 1,7% zal bedragen over de eerste € 400.000 van de loonsom, misschien zelfs minder; 
  2. de wetgever heeft al eerder laten weten dat er een gerichte vrijstelling gaat komen voor thuiswerkkosten, zoals gas, water, licht en dranken. Deze kosten kunnen dan dus per 2022 onbelast blijven. Hoe deze gerichte vrijstelling er definitief uit komt te zien, weten we nu nog niet.

Voordat u zich te rijk rekent. In het verleden betekende een extra gerichte vrijstelling dat de algemene vrije ruimte werd beperkt. Het is dus nog maar de vraag of u er per saldo beter van wordt. Wij blijven u informeren over de ontwikkelingen en de gevolgen. 

Per 2022 worden aparte gerichte vrijstellingen voor thuiswerkkosten verwacht. Houd er rekening mee dat de vrije ruimte in 2022 weer van 3% teruggaat naar 1,7%.

Gelezen in: Tips & Advies Belastingen

Heb je vragen over dit artikel? Neem dan contact met ons op.