Elektrische bedrijfsauto

In 2024 voor het laatst subsidie elektrische bedrijfsauto

Dit jaar kunt u voor het laatst de subsidie voor elektrische bedrijfsauto’s aanvragen. Hoeveel is dat, wat zijn de voorwaarden, waar vraagt u de subsidie aan en op welke zaken moet u speciaal letten?

Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s.  De Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) is een subsidie die alleen in 2024 nog beschikbaar is voor nieuwe, volledig uitstootvrije bedrijfsauto’s met een elektromotor. De subsidie is afhankelijk van uw bedrijfsgrootte en varieert van 7 tot 12%, waarbij kleine ondernemingen voor de subsidie van 12% in aanmerking komen. De SEBA bedraagt maximaal € 5.000 per auto. De subsidie is van toepassing op voertuigen in de categorie N1 tot 3.500 kilogram ofwel bestelauto’s en voertuigen in de categorie N2 tot € 4.250 kilogram ofwel kleine vrachtauto’s. 

Voorwaarden. Ieder type voertuig kent eigen voorwaarden. Zo moeten voertuigen in de categorie N1 bijv. een actieradius hebben van minstens 100 kilometer. Belangrijk is ook dat u de auto bij het aanvragen van de subsidie nog niet mag hebben gekocht of geleaset. Het is dus belangrijk dat u in uw koop- of leasecontract een ontbindende voorwaarde opneemt, bijv. “Order wordt definitief na indiening aanvraag SEBA”. Overigens is de aanvraagprocedure voor 2024 vertraagd. Dit betekent dat u de SEBA waarschijnlijk pas vanaf eind maart 2024 via de website van RVO.nl kunt aanvragen. U kunt op deze website ook uw e-mailadres achterlaten, zodat u bericht krijgt wanneer de aanvraagprocedure start. Op de website kunt u tevens terecht voor meer informatie. 

Bent u van plan om op korte termijn een elektrische bestelauto of kleine vrachtauto aan te schaffen, doe dit dan nog dit jaar. Het levert u namelijk maximaal € 5.000 subsidie op. Wacht na opening van de aanvraagtermijn niet te lang, want in 2024 is de SEBA voor het laatst.

Gelezen in: Tips & Advies Belastingen

Heb je vragen over dit artikel? Neem dan contact met ons op.