Parkeergeld

Ook parkeergeld betalen voor opgeladen elektrische auto bij laadpaal

Aangesloten op openbare laadpaal op parkeerterrein. Bij de Hoge Raad (ECLI:NL:HR:2022:1127) speelde er een procedure waarbij er aan de eigenaar van een personenauto een naheffingsaanslag parkeerbelasting opgelegd was, omdat zijn hybride auto in Rotterdam op een aangewezen plaats voor betaald parkeren stond, terwijl er geen parkeerbelasting betaald was. De parkeerplek was voorzien van een laadpaal voor elektrische voertuigen en van een verkeersbord met de tekst ‘opladen elektrische voertuigen’. Op het moment van controle was de auto aangesloten op de laadpaal zonder dat er stroom werd afgenomen. 

Opladen of niet, parkeergeld betalen. De automobilist is het niet eens met de naheffing en vecht de zaak uit tot voor de Hoge Raad. Deze oordeelde dat een elektrische auto die op een openbare laadpaal is aangesloten, aan het parkeren is, of er nu opgeladen wordt of niet. Er is dan ook terecht parkeerbelasting geheven. 

Houd er rekening mee dat u voor een elektrische auto die op een openbare laadpaal is aangesloten, parkeerbelasting verschuldigd bent ongeacht of er opgeladen wordt of niet.

Gelezen in: Tips & Advies Belastingen

Heb je vragen over dit artikel? Neem dan contact met ons op.