Winterbanden op de auto van de zaak?

Veilig rijden. Winterbanden verkleinen de kans dat uw werknemer door gladheid en sneeuw een (ernstig) ongeluk krijgt met zijn auto van de zaak. Een ongeluk leidt niet alleen tot schade aan de auto van de zaak (vaak een leaseauto). Bovendien is uw werknemer mogelijk voor enige tijd uitgeschakeld. Daar hangt voor uw bedrijf vaak een hoger prijskaartje aan dan aan een set winterbanden. Bovendien is in een aantal landen het gebruik van winterbanden verplicht.

Onbelast te vergoeden. Het is dan ook niet onverstandig om uw auto’s van de zaak te laten uitrusten met winterbanden. Maar is dat fiscaal zomaar toegestaan? Jazeker! Als uw bedrijf deze kosten op zich neemt, heeft dit geen fiscale gevolgen voor uw werknemers met een auto van de zaak. Dit heeft dus ook geen gevolgen voor de bijtelling voor het privégebruik van de auto van de zaak. Let op.  Let er wel op dat de rekening van de winterbanden op naam van uw bedrijf staat.

Ook voor de directeur-grootaandeelhouder. Het vorenstaande geldt ook voor de directeur-grootaandeelhouder met een auto van de BV.

Winterbanden voor de auto van de zaak hebben geen fiscale gevolgen voor uw werknemer. Dat geldt ook voor de DGA met een auto van de zaak. Zorg dat de factuur wel op naam van uw bedrijf staat.

Bron: Tips & Advies Belastingen